מה זה Google Assistant?
ה-Google Assistant הוא בוט אינטליגנטי שהוכלל במגוון מוצרי גוגל, כמו אפליקציית גוגל לטלפונים ומכשירי אייפון של גוגל, גוגל הום, פיקסל באדס, סמארטפונים של גוגל פיקסל ופיקסל 2, ואפילו אפליקציית הצ'אט של Allo. ה-Assistant שוחרר לראשונה בשנת 2016 ושימש לשיפור החיפוש והקלה על הגישה למידע עבור המשתמשים. ה-Assistant יכול לעזור לך לעשות דברים ולנהל את המשימות היומיומיות שלך על ידי ביצוע פונקציות בסיסיות כמו השמעת מוזיקה, שליחת הודעות, תזמון פגישות, שליטה במכשירי הבית החכם שלך ואפילו הגדרת אזעקות. תוכל גם לשאול את ה-Assistant שאלות כדי לגלות מידע שימושי, כגון עובדות, מזג אוויר, תוצאות ספורט, מחירי מניות ועוד. אתה יכול להשתמש במגוון שיטות קלט שונות בעת אינטראקציה עם ה-Assistant, כגון פקודות קוליות, טקסט, מקלדת ואפילו מסך הטלפון שלך.
יתרונות השימוש ב-Google Assistant
Google Assistant מציע יתרונות רבים בהשוואה לעוזרים וירטואליים אחרים ולמנועי חיפוש. זה יכול לעזור לך לעשות דברים עם המשימות היומיומיות שלך על ידי מתן מידע וניהול לוח הזמנים שלך, ואתה יכול גם לשאול אותו שאלות כדי לגלות את המידע שאתה עשוי להזדקק לו. ה-Assistant יכול גם לעזור לך למצוא מידע במהירות וביעילות רבה יותר, מכיוון שהוא יכול להבין את הקול שלך, לזהות את דפוסי הדיבור והשאלות שלך ולהשתמש בשפה טבעית כדי לענות לבקשות שלך ולספק מידע רלוונטי. מכיוון שה-Assistant משולב ביישומי Google רבים, הוא יכול לספק מידע רב יותר ולשרת יותר פונקציות מאשר עוזרים וירטואליים אחרים. זה גם יכול ללמוד מדפוסי הדיבור וההרגלים שלך, ולהשתפר במתן מידע לאורך זמן. ניתן להשתמש ב-Assistant גם במגוון מכשירים ופלטפורמות.
חסרונות פוטנציאליים בשימוש ב-Google Assistant
אמנם ישנם יתרונות פוטנציאליים רבים לשימוש ב-Google Assistant, אך יש גם כמה חסרונות פוטנציאליים שכדאי להיות מודעים אליהם. Google Assistant אוסף ומאחסן לעתים קרובות מידע עליך ועל ההרגלים שלך, שבו הוא משתמש כדי לספק תוצאות ושירותים טובים יותר. עם זאת, Google גם משתמשת במידע זה כדי לעזור לשפר את המוצרים והשירותים שלה, כך שייתכן שהוא לא לגמרי פרטי. ה-Assistant גם לא תמיד המדויק ביותר במתן מידע ובהשלמת משימות. ייתכן שתקבל מדי פעם מידע שגוי או לא רלוונטי, או שהוא לא יוכל לבצע משימה שאתה מבקש ממנו לבצע. ה-Assistant גם אינו זמין בכל המכשירים, והוא כלול במכשירים מסוימים, כגון סמארטפונים של Google Pixel, רק כאשר אתה משתמש ב-Google Assistant המובנה. השימוש ב-Assistant דרך אפליקציות כמו Allo, Google Home ויישומי Assistant ייעודיים אחרים אינו יעיל כמו השימוש בו בטלפון.
בעיות פרטיות ואבטחה עם Google Assistant
בעיית פרטיות ואבטחה פוטנציאלית שכדאי להיות מודע לה בעת השימוש ב-Google Assistant היא שהיא עשויה לאסוף את המידע האישי שלך כדי לשפר את המוצרים והשירותים שלה. גוגל ספגה ביקורת על כמות המידע שהיא אוספת על המשתמשים שלה, וה-Assistant אינו יוצא דופן. ה-Assistant עשוי לאסוף את המידע האישי שלך, כגון רשימת אנשי הקשר, היומן והחיפושים שלך, יחד עם נתוני המיקום שלך, גם אם לא הפעלת תכונה זו במפורש. הוא עשוי גם לאחסן את השיחות שלך עם ה-Assistant, ש-Google יכולה לגשת אליה ולהשתמש בה. ה-Assistant גם אוסף נתונים על האופן שבו אתה משתמש ב-Assistant ומשתף מידע זה עם Google ועם צדדים שלישיים אחרים, כגון מפרסמים. Google עשויה להשתמש במידע זה כדי לספק שירותים טובים יותר, אך אנשים מסוימים עשויים להרגיש לא בנוח עם כמות המידע שנאסף ומשתף.
כיצד להשתמש ב-Google Assistant
ישנן מספר דרכים להשתמש ב-Google Assistant ולתקשר איתו. אתה יכול לגשת לאסיסטנט דרך אפליקציית Google בטלפון שלך, להשתמש ברמקול של Google Home או להשתמש באפליקציית הצ'אט של Google Allo. אם יש לך טלפון Pixel, תוכל אפילו לגשת ל-Assistant דרך מסך הטלפון שלך על ידי החלקה למעלה מתחתית המסך. אתה יכול להשתמש במגוון שיטות קלט כדי לגשת ל-Assistant, כגון הקלדה בסרגל החיפוש של Google, שימוש במקלדת הטלפון, דיבור או אפילו הקשה על סמל ה-Assistant בטלפון. אתה יכול גם להשתמש ב-Assistant ב-Google Home או בטלפון Pixel שלך. ניתן להפעיל את הטלפון Pixel באמצעות הפקודה הקולית "OK Google". בעת שימוש ב-Assistant, אתה יכול לבקש מידע, כגון עובדות, מזג אוויר, תוצאות ספורט או מחירי מניות, או שאתה יכול לבקש לבצע משימות, כגון הגדרת טיימר, קבלת הנחיות, שליחת הודעה או קביעת פגישה. תוכל גם להשתמש ב-Assistant כדי לשלוט במכשירי הבית החכם שלך, כגון הדלקת אורות, השמעת מוזיקה ועוד.
טיפים לשימוש יעיל יותר ב-Google Assistant
אם אתה משתמש ב-Google Assistant באופן קבוע, יש כמה דרכים שבהן תוכל להפוך את זה ליעיל יותר ולהפיק ממנו יותר. הנה כמה הצעות שיעזרו לך להפיק את המרב מה-Assistant:
- אמן את מודל הקול שלך: כשאתה משתמש ב-Google Assistant, הוא מקליט את הקול שלך ומשתמש בו כדי לזהות אותך ואת דפוסי הדיבור שלך, מה שנקרא מודל קולי. על ידי אימון מודל הקול שלך, תוכל לעזור ל-Assistant לזהות את דפוסי הדיבור שלך בצורה מדויקת יותר ולספק מידע מדויק יותר.
- צור קיצורי דרך: קיצורי דרך הם דרך נוספת לעזור ל-Assistant לזהות את דפוסי הדיבור שלך ולספק תוצאות מדויקות יותר. אתה יכול ליצור קיצורי דרך למידע מסוים שאתה שואל לעתים קרובות מה-Assistant, כגון מזג האוויר ותוצאות הספורט.
- השתמש במספר מכשירים: אתה יכול גם להשתמש ב-Assistant ב-Google Home, בטלפון Pixel שלך ובמכשירים אחרים. זה יכול לעזור לך להספיק עוד יותר עם ה-Assistant ולהקל על הגישה אליו.
- הישאר מעודכן: ודא שאתה משתמש בגרסה העדכנית ביותר של ה-Assistant, ובדוק אם יש עדכונים באופן קבוע כדי לעדכן את ה-Assistant ולספק תוצאות מדויקות יותר.
- הרחב את היכולות של ה-Assistant: ה-Assistant יכול לעשות יותר ממה שאנשים רבים מבינים, ואתה יכול להרחיב את היכולות שלו על ידי שימוש בו בדרכים נוספות. לדוגמה, אתה יכול להשתמש ב-Assistant כדי לשלוט יותר מאשר רק במכשירי הבית החכם שלך. אתה יכול גם להשתמש בו כדי לרשום הערות, להגדיר תזכורות ועוד.